Vever varme langs kalde vinduer

«Heat Weave» er navnet designerne har valgt på en ny type radiator som er tenkt plassert foran store vindusflater i offentlige bygg. Mange moderne bygninger bruker store vindsusflater for å skape åpne rom. Dette fører til kald nedtrekksluft langs vinduene.

Varmeveven tar seg av dette problemet, ved at den plasseres foran vinduet og varmer opp lufta på vei ned. Varmeveven består av metalltekstil, med tynne stålrør vevd inn i tekstilet. Veven er omsluttet av glassplater som skaper en skorsteinseffekt og leder den kalde lufta gjennom veven.

Varmeveven er designet av studentene Linda Bjørsvik og Caroline Lauvsnes Øren ved Institutt for produktdesign, NTNU. De ut- formet radiatoren som sitt bidrag i en internasjonal konkurranse om radiatorkonsepter, og bidraget deres høstet god omtale.