SINTEF Polska

SINTEF Polska Sp. zo.o er et aksjeselskap etablert i vår som er hundre prosent eid av SINTEF. Selskapet skal bidra til økt samarbeid mellom polsk industri og polske universiteter, representere SINTEF-gruppen i Polen, arbeide for tettere samvirke mellom polske og norske forskningsgrupper og bidra til økt aktivitet innenfor europeiske R&D-aktiviteter. SINTEF Polska Sp. zo.o har hovedkontor i Warsawa, og har inngått samarbeidsavtaler med Warsaw Technical University og Cracow University of Technology. Ved universitetet i Krakow har SINTEF etablert et prosjektkontor, og i januar 2006 forventes det at hovedledelsen kan flytte inn (bildet). På nyåret vil fire norske og fire polske bedrifter delta i bedriftsutviklingsprosjektet «International Innovation». Prosjektet skal ledes av SINTEF Teknologi og samfunn, International Operations i samarbeid med SINTEF Polska