NY BEDRIFT: Varsler når kjøttet er mørt

NY BEDRIFT: Nå har det kommet et nytt

redskap for de jaktglade. Døgngrader eller

«viltvokter» kalles den nye teknologien som

kan overvåke lagringsmiljøet for kjøtt. Den

henges sammen med dyret etter at det er felt,

og måler den relative luftfuktigheten i rommet

pluss døgngradene. Døgngrader betyr lagringstemperaturen

ganger antall døgn. Når apparatet

mener at kjøttet har oppnådd maksimal

kvalitet, gir det fra seg en alarm.

Behandling av kjøtt kan være vanskelig,

spesielt under vekslende værforhold. Ved hjelp

av døgngraderen vil man minske faren for at

kjøttet blir dårlig. Dermed får man ikke bare

glede av jakten, men også av kjøttet.

Døgngraderen er utviklet av Verdalsselskapet

SUVITEK som er etablert av to elektroingeniører

fra NTNU; Jon Olav Vikan (bildet) og

Jørund Sund. Det har tatt to år og en million

kroner å utvikle produktet.