Batteriene må bli mer effektive, mindre, kjappere å lade, tåle både ulike temperaturer. For å klare det jobber forskere med å få hver enkelt del i batteriene være optimale. Sveip på mobil eller klikk på pil på større skjerm, for å se bilder fra forskernes hverdag. Illfoto: Thinkstock

Batteriteknologi i medvind

Oppladbare batterier som varer fire ganger lengre enn dagens, tok førsteprisen i DnB NORs regionale innovasjonskonkurranse. Den nystartede bedriften Revolt Technology danket ut åtte konkurrenter i trønderfinalen av DnB NORs nasjonale konkurranse. Bedriften har lansert en ny batteriteknologi, som baserer seg på energien som oppstår når sink reagerer med luft. Foruten å være fire ganger kraftigere enn dagens batterier, er de nye batteriene både miljøvennlige og har lavere produksjonskostnader. Få uker etter prisutnevnelsen sprang nyheten om at SINTEF-knoppskuddet også hadde mottatt 7 millioner Euro i emisjon fra det tyske ventureselskapet TVM, det franske ventureselskapet Sofinnova Partners og det nordiske fondet Northzone Ventures. Bilde: Regionbanksjef Svein O. Berg i DnB NOR (t.v) og Trondheimsordfører Rita Ottervik (t.h.) delte ut pris til Nils Kristian Nakstad (t.v.) og Trygve Burchardt i Revolt Technology.