ET VERK FRA KUNSTAKADEMIET VED NTNU – «VENTETID»

Maja Nilsen fascineres av hvordan vi forholder oss til naturen og hvordan landskap og steder har innvirkning på oss. Stadig kommer nye elementer inn i vår forståelse av begrepet natur og blir sakte men sikkert en del av vår nye helhetsforståelse. I sine arbeider spiller Nilsen på den oppfatningen at vi ikke helt vet i dag hva som skal i hvilken kategori, hva som er naturlig og unaturlig for oss: – Den uberørte naturen fins ikke. Selv om naturen ser naturlig ut for oss, som i et drivhus, så er det kanskje slik at jo mer vi freder og inngjerder den, jo mer syntetisk blir den? Det er det såkalt naturlige i møte med det menneskeskapte som er min hovedinteresse. Natur i konfrontasjon med kunst. Natur som gjør seg til. Kunst som søker forbauselse. Maja Nilsen jobber hovedsakelig med skulptur og tegning, og er masterstudent ved Kunstakademiet i Trondheim.