Gemini ung: “MOBILE-TO-GO”

I USA sender ikke ungdom SMS. De bare prater.

Mye tyder på at ungdom i USA ennå ikke har oppdaget SMS-funksjonen.

– Det er vanlig å se unge gå på fortauet og snakke i mobilen. Men jeg har faktisk aldri sett noen tekste. Mobilselskapenes salgskampanjer bruker vandre-elementet, «mobile-to-go»- prinsippet. Det forteller sosiolog Berit Skog, som har iakttatt de unges forhold til mobilen i USA.

Det kan være økonomiske (det kan være billigere å ringe), kulturelle («alle ringer, «ingen» sender SMS) og tekniske (annen teknologi enn på telefoner som selges i Norge) forklaringer på at ungdom i USA ikke tekster, men Skog har ennå ikke funnet ut hva som er årsaken til fenomenet.

– Mobilselskapene reklamerer nok også for SMS og kamera, men dette er et undertema. Dette viser at mobilbruken deres er helt forskjellig i forhold til trenden i Skandinavia og Norge.