Gjennombrudd for grønn bilkjøling

Hydro har nylig undertegnet en kontrakt med Denso i Japan om global bruk av en ny norskutviklet teknologi til klimaanlegg i biler. Avtalen representerer et gjennombrudd i bilindustriens anstrengelser for reduserte utslipp av drivhusgasser.

Teknologien, som markedsføres under navnet Shecco, er en energieffektiv og “grønn” kjøle- og varmeteknologi som bruker naturlig forekommende karbondioksid. Den vil gradvis kunne erstatte de meget kraftige klimagassene som idag brukes i bilenes klimaanlegg, samtidig som bruk av det nye systemet også bidrar til hurtig oppvarming av kupeen om vinteren. Teknologien ble opprinnelig utviklet ved NTNU og SINTEF i Trondheim. Denso Corporation er den ledende produsenten av klimaanlegg til bil, og leverer over åtte millioner enheter årlig til en rekke bilfabrikker over hele hele verden.