Det er ikke populært å ta med seg utstyret inn på restaurantområdet i skibakkene. Denne løsningen kan gjøre oppholdet for skikjørere lettere. Foto: Robin Vestgård Jørgensen

Smart løsning for alpinutstyret i skibakken

Et nøkkelfritt skap kan være greit når du skal ta en pause fra alpinkjøringa.

Det er ikke alltid trygt å sette fra seg alpinutstyret når det er tid for en pause. Og det er kanskje heller ikke lett å finne det igjen, når pausen er over.

En startup med tilknytning til innovasjonsmiljøet ved NTNU har utviklet en løsning: Et elektronisk låssystem for trygg og praktisk oppbevaring av ski og snowboard skal testes ut for kommersiell bruk i påsken.

– Vi har utviklet et elektronisk låssystem med plass til skiutstyr, sekk, hjelm og sko for utendørsbruk. Bindingen til ski og snowboard plasseres midt i skapet og sikres dermed mot tyveri, sier Jørgen Dyrstad i Entrino Solutions AS.

– Systemet er modulbasert som gjør at vi kan levere enheter med ønsket antall skap, samt gjør vedlikehold enkelt. Hvert skap låses og åpnes enkelt med resurser folk har med seg, kredittkort eller heiskort. En app for mobil er også en mulighet vi ser på, forklarer han. Produktet kaller de Alpilox.

Skiskapene låses og åpnes kredittkort eller heiskort. Foto: Robin Vestgård Jørgensen

– Det er jo ikke populært å ta med seg utstyret inn på restaurantområdet. Med denne løsningen vil skikjørere få det enklere, sier Dyrstad, og forteller at firmaet har tatt høyde for at skapene skal tåle vær og vind.

I påsken testes skapene ved Skistar Trysil.

Startup’en består av fem personer, de fleste med bakgrunn fra entreprenørskapsmiljøet på NTNU. Alpilox er utviklet i samarbeid med Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Vendanor.