Nå kommer Kahoot! Plus for dem som er villige til å betale for å få flere funksjoner i spillet. Illustrasjon: Kahoot!

Nå kommer Kahoot! Plus for bedrifter

Kahoot! lanserer egen betalvariant for bedrifter, organisasjoner og grupper. Da kan selv kurs på jobben bli morsomme.

KAHOOT!: Norske Kahoot! er et verktøy for å lage spørrespill. Disse spillene kan for eksempel brukes direkte i undervisning, for å gi tilbakemeldinger eller for å underholde.

Fremdeles vil Kahoot! være aldeles gratis for de fleste av oss. Men nå kommer i tillegg Kahoot! Plus for dem som er villige til å betale for å få flere funksjoner i spillet.

Kahoot! Plus er først og fremst myntet på bedrifter, organisasjoner og grupper som trenger et eget utvidet tilbud til intern opplæring. Ideen til spillet kom fra NTNU-professor Alf Inge Wang ved Institutt for datateknologi og informatikk.

Bedriftsbruk øker

Kahoot! har mer enn 50 millioner unike brukere i måneden. Over 1 milliard har vært innom spillet siden 2013. Det er spesielt populært på skoler, men også bedrifter har tatt det i bruk.

Over 2,5 millioner spill er spilt i bedriftssammenheng siden starten i 2013, med flere enn 16 millioner deltakere. Illustrasjon: Kahoot!

Bedriftsopplæring koster 70 milliarder dollar (over 500 milliarder kroner) i året i USA alene. Folk som har lidd seg gjennom det ene kjedelige kurset etter det andre vil neppe synes at dette er vel anvendte penger. Men Kahoot! kan lindre smerten.

Bedriftsbruken av Kahoot! har økt med 150 prosent siden i fjor. Over 500.000 har opprettet en Kahoot! forretningskonto. Over 2,5 millioner spill er spilt i bedriftssammenheng siden starten, med flere enn 16 millioner deltakere. 25 prosent av Fortune 500-selskapene har benyttet seg av det.

Lukkede grupper

Med Kahoot! Plus kan læringsspillene produseres og deles privat i en egen, lukket gruppe. Dermed kan verktøyet brukes til intern opplæring der alt innholdet skal være sikret.

Svarene fra deltakerne i Plus-varianten blir lagret, og resultatene kan presenteres i rapporter. Dermed kan de ansvarlige for opplæringen finne ut hvilke områder de ansatte mestrer, og hvor ekstra innsats må til.

Individuelle rapporter blir tilgjengelig snart, slik at de ansvarlige kan følge utviklingen til hver ansatt.

Med Plus-varianten kan brukerne også legge til bedriftens logo i alle spørrespillene de lager. Kahoot! Plus kommer med flere maler som skal være tilpasset ulike behov i bedriftene, som salgstrening og opplæring av nye ansatte.

Interesserte kan finne mer informasjon her, eller ta kontakt med Kahoot! på [email protected].