Professor Kristin Ytterstad Pettersen er første norske kvinne som blir IEEE-fellow. Kun 47 kvinner kategorien "Europa, Midt-Østen og Afrika" har blitt utnevnt til dette tidligere. Foto: Kai T. Dragland/NTNU

NTNU-professor første norske kvinne til prestisjefylt utnevnelse

  • Publisert 24.11.16

NTNU-professor Kristin Y. Pettersen ved Institutt for teknisk kybernetikk blir IEEE-fellow.

The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) er verdens største forening for teknologer, med over 400 000 medlemmer. Hvert år utnevnes noen av medlemmene til fellows, medlemmer som har oppnådd ekstraordinære resultater.

Pettersen er første kvinne i Norge som utnevnes til IEEE fellow. Det er bare 47 kvinner i kategorien «Europa, Midt-Østen og Afrika» som har fått utmerkelsen før henne. Utnevnelsen får hun «for contributions to control of marine vessels and snake robots».

Pettersen er en av forskerne ved Senter for autonome marine operasjoner og systemer (NTNU AMOS). Hun er også professor II ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Følg med på vårt nyhetsbrev for å få med deg det nyeste av våre publiseringer.

Du har blitt meldt på nyhetsbrevet!