NTNU, UiB og SINTEF åpner kontor i Brussel. Fra venstre NTNU-rektor Gunnar Bovim, statssekretær Bjørn Haugstad, UiB-rektor Dag Rune Olsen og SINTEF-direktør Unni Steinsmo.
Foto: Jan van der Perre

SINTEF og NTNU åpnet Brüsselkontor

Norske forskningaktører er nå permanent representert i Brüssel. Målet er å etablere enda flere internasjonale forskningsprosjekter og finne nye samarbeidspartnere.

BRÜSSEL-KONTOR:  22.  september var det offisiell åpning av SINTEF og NTNUs Brüsselkontor. Kontoret ligger i Brüsselhuset, sentralt i hjertet av EU-delen av byen, og samlokaliseres med kontoret til Universitetet i Bergen.

– Målet er å få til enda flere spennende forskningsprosjekt med industrien i Norge og Europa, og hente mer forskningsmidler, sier Inge Gran, administrerende direktør i SINTEF Energi.

– Dette har vi sett frem til lenge: En base og arbeidsplass i Brüssel, i hjertet av EU.  Herfra skal vi jobbe aktivt med å finne nye alliansepartnere og prosjekter som skal føre både oss og verden videre, sier rektor Gunnar Bovim ved NTNU.

Brussel-kontoret er en langsiktig satsing

– Vi vil se en langsiktig effekt og være inne i beslutningsprosessene. Norge må stille mer opp i nettverk, allianser og komiteer og i evalueringer av andre forskningsmiljøer. Det viktigste er ikke økonomien, men å få gode forskningsnettverk som resulterer i kvalitet i vår forskning, sier Bovim.

EU-programmet Horisont 2020 (H2020) er verdens største forsknings- og innovasjonsprogram. I dette programmet skal det deles ut 70 milliarder euro over syv år.

Norsk næringsliv og forskningsmiljøer kan konkurrere om disse midlene på lik linje som søkere fra EU-land. Regjeringen ønsker at norske prosjekter skal hente tilbake minst 2 prosent av midlene som er utlyst.

SINTEF er det forskningsmiljøet i Norge som så langt har lyktes best i å hente forskningsmidler fra EU.

Her kan du se bilder fra åpningen:

https://www.flickr.com/photos/ntnu-trondheim/albums/72157656583308783