NTNUs rektor Gunnar Bovim, Climate-KICs nordiske direktør Susanne Pedersen, Climate-KICs direktør Bertrand van Ee og Forskningsrådets divisjonsdirektør Fridtjof Fossum Unander under lanseringen. Foto: Nancy Bazilchuk, NTNU

NTNU del av EUs klimapartnerskap

NTNU er som første norske universitet valgt ut til å delta i Climate-KIC.

KLIMA: Climate-KIC er Europas største partnerskap mellom det offentlige og det private på feltet klimaendringer. Det omfatter private bedrifter og akademiske institusjoner på toppnivå og er en del av EUs arbeid for å bidra til en bærekraftig fremtid.

–  Deltagelsen i dette partnerskapet har stor betydning for NTNU. Vi jobber svært iherdig med å produsere kunnskapen som skal utgjøre plattformen for endring mot et bærekraftig samfunn. Og vi har dårlig tid, så det må være nærhet mellom forskningen og næringslivet, for de skal sette tiltakene ut i live. Climate-KIC som partnerskap legger til rette for dette på toppnivå i Europa og vi gleder oss til å delta aktivt i dette viktige samarbeidet, sier NTNUs rektor Gunnar Bovim.

Lanseringsarrangementet fant sted på Lerchendal gård torsdag 24. september.

CEO i Climate-KIC Bertrand van Ee, direktør for Climate-KIC Nordic Susanne Pedersen, NTNUs rektor Gunnar Bovim og prorektor for nyskaping Johan Hustad innledet.

Med i programmet er også de norske finalistene i ClimateLaunchpad, deriblant Desert Control som vant hele konkurransen foran 750 bidrag fra 28 europeiske land.

Deltakerne fikk et innblikk i aktiviteten i Climate-KIC gjennom å se nærmere på et nytt prosjekt i samarbeid mellom NTNU og Trondheim kommune, «Carbon Track &Trace». I tillegg var bærekraftig energibruk i byer tema gjennom en presentasjon av NTNUs sommerskole og prosjektarbeid i Shanghai.