Oppfinnelsen er et spørrespill som gjør klasserommet om til et game show. Foto: Kai T. Dragland, NTNU

Kahoot! vant hederspris

NTNUs populære læreverktøy fikk enda en utmerkelse.

Kahoot! mottok hedersprisen under Webdagene og Oslo Innovation Week denne uka.

Oppfinnelsen er et spørrespill som gjør klasserommet om til et game show. Det ble tidligere i år utpekt til Årets teknologibragd for 2013 av Teknisk Ukeblad. Spillet har hatt over ti millioner brukere.

Arrangementet Webdagene og Oslo Innovation Week utlyste i september en pris for å hedre en allerede lansert, digital tjeneste som har betydd mye eller har potensiale for å bety mye for en stor gruppe mennesker. Over 30 kandidater ble nominert og vurdert av juryen, skriver enerwe.no.

Oppfinner Alf Inge Wang ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap har lykkes med å lage en læringsplattform tilpasset unges kjennskap til sosiale medier, og kan regnes som et gjennombrudd i undervisningen.