Første verdenskrig i Trondheim

Trondheim får besøk av verdens fremste eksperter på første verdenskrig. Den første kommer denne uka.

Allerede torsdag 6. februar kl. 19.00 åpner forelesningsserien om Den store krigen i Suhmhuset. Først ute er professor emeritus David Killingray fra Goldsmiths, University of London, som skal ta for seg betydningen verdenskrigen fikk for Afrika sør for Sahara. Etterpå vises filmen The African Queen.

I år er det 100 år siden første verdenskrig brøt ut, en krig som skulle få enorme konsekvenser, tydeligst i første omgang for Europa, men dermed også for verden for øvrig. Stipendiat David Bregaint ved NTNU har maktet å få noen av verdens fremste eksperter på første verdenskrig til Trondheim. Det er gratis adgang.

Mer informasjon finner du her, og på plakaten under.

Offisiell plakat forelesningsserie Første Verdenskrig

Les også: 100 år siden Den store krigen brøt ut