Vedpakking for verden

– Dette blir en industriell revolusjon for vedbransjen, sier studenter som har funnet opp en helautomatisk vedpakkemaskin.

Masterstudentene Ole Holtet (26) og Jørgen Møinichen (25) har funnet opp en helautomatisk vedpakkemaskin. Nå har de store planer. Helautomatisk vedpakkemaskin er de nemlig alene om i verden. Ellers finnes det bare noen få halvautomatiske pakkemaskiner som krever at mennesker gjør halve jobben. Holtet og Møinichen mener derfor at vedpakkemaskinen deres kan gjøre suksess i kalde land med mye skog, som Canada, USA, Russland, og i Nord-Europa.

De to innovative studentene, som utgjør bedriften Holtet Trading AS, fikk etablererstipend på 400 000 kroner for å utvikle «Prosjekt V».

For å kvalitetssikre ideen og vedpakkemaskinen, har de snakket med bedrifter og vedprodusenter og fått gode tilbakemeldinger. Nå skal de jobbe videre med pakkemaskinen, bygge en ny protomodell og testrigg. De har også fått med seg flere studenter og industriteknologileverandøren Visiontech i Trondheim.

Kilde: Adresseavisen 16. januar 2014.

Foto: Tømmerhuggere, cirka 1891/Photos.com