Mobitroll logo showing a tiny monster

Ny bedrift: Mobitroll

NY BEDRIFT: I februar i år skrev Gemini om læringsprogrammet Lecture Quiz, der lærere og studenter kan lage sin egen quiz og ha kunnskapskonkurranser i ulike former.

Programmet ble utviklet av Alf Inge Wang, professor i spillteknologi, og hans medarbeidere, og har vært brukt i undervisningen en stund.

Nå har Lecture Quiz blitt kommersialisert som en mobilapp, og Wang leder firmat Mobitroll AS, som har hovedkontor i Kjemibygget på NTNU. Firmaet har fått drahjelp fra NTNU Technology Transfer, Tellu AS (mobilløsninger) og det britiske We Are Human. Sistnevnte har hjulpet Mobitroll med å etablere seg på det britiske markedet. I første omgang skal appen testes i et prosjekt der 30 britiske skoler deltar. Gjennom dette prosjektet har Mobitroll også kommet i kontakt med Apple og Google.

Mobitroll AS er nå i gang med å utvikle andre apper, blant annet for næringslivet.