Hval på menyen

  • Publisert 19.09.12

Hvalprodukter er i ferd med å innta kjøttdiskene igjen – som ferskvare med høynet kvalitet. Bak ligger en gedigen snuoperasjon. Ole Mindor Myklebust, som har drevet Myklebust Trading i mange år, fikk satt sammen og mobilisert både prosjekt og bedriftsnettverk med Norgesgruppen/SPAR, Fursetgruppen og SINTEF Bedriftsutvikling.

Hovedtanken har vært å utnytte råvaren på en bedre måte gjennom nye, forbrukervennlige produkter. Målet for 2012 er at 25 prosent av kjøttet skal selges ferskt. Fire produkter selges nå i alle SPAR og Eurospar-butikker: hvalkjøtt til gryte/wok, mørnet biff, mørnet indrefilet og lettrøkt hvalkjøtt. Alle produktene har oppskrifter bak og QR-kode som bringer kunden til en side med flere oppskrifter. Prosjektet skal gå til 2013.