Norske soldater

Nytt produkt: Kjapt grep

Nytt produkt Kjapt grepEr du på jakt, eller deltar i en militær operasjon, trenger du både sekk og våpen. Når våpenet ikke er i bruk, bør det kunne bæres stabilt og komfortabelt festet til sekken. Samtidig trenger du hurtig tilgang til det.

Eirik Andersen, som i vår tok mastergraden i produktutvikling ved NTNU, har utviklet et nytt konsept for å få raskt grep om rifla. Det kalles QRR (Quick Rifle Release) og består av en ryggsekk med en spesiell våpenlomme mellom sekkens hovedrom og ryggplate. Våpenet plasseres i lommen som lukkes med to kroker. Ved å dra i en utløser på sekkens skulderreim løsner du krokene, og kan trekke våpenet ut av sekken raskt og uten store bevegelser – det behøver ikke gå mer enn halvannet sekund før du har det i skuddklar posisjon.

Andersen har samarbeidet i snart tre år med Trondheim Technology Transfer (TTO). Systemet er patentert og vil etter planen være tilgjengelig for norske jegere sommeren 2012.