stekeovn

NYTT PRODUKT: Bærbar kokeplate

NYTT PRODUKT Bærbar kokeplateEn løs induksjonsplate med batteri som lades av solceller, var Ida Eriksdatter Brobakkes bidrag til den verdensomspennende designkonkurransen for studenter Elektrolux DesignLab 2011. Plata, som har fått navnet Q-Induction, kan tas med overalt, henges i vinduet for opplading, og forhåndsprogrammeres. Den består av batteri, prosjektor, en metallspiral og andre tekniske komponenter i et silikonomslag.

DesignLab-konkurransen hadde i år «intelligent mobilitet» som tema, og Brobakkes prototyp fikk stor interesse, både fra Electrolux og diverse medier. Den nådde imidlertid ikke helt opp i finalen, og gir ifølge Electrolux for liten effekt til at de vil sette den i produksjon slik den er.

Brobakke er masterstudent ved NTNUs Institutt for produktdesign.