NY BEDRIFT: Sømløs sveising

Hybond AS har utviklet en ny og revolusjonerende sammenføyningsmetode – «kaldsveising» – for aluminium. Problemet med aluminium er at når to plater sveises sammen etter tradisjonelle metoder, halveres styrken på materialet. Med Hybonds nye teknologi beholdes styrken usvekket. I tillegg kan materialforbruket reduseres – og dermed også vekten på konstruksjoner som boligmoduler på plattformer, samt skip, tog og fly. Metoden er patentert, og markedspotensialet vurderes som bortimot uendelig. Hybond AS er en spin-off-bedrift fra NTNU Technology Transfer, og vant i år førsteprisen for Midt-Norge Take Off under nyskapingsarrangementet Innovator 08.

På bildet ser vi (f.v.) adm.dir. i Hybond, Ulf Roar Aakenes, stipendiatene Thomas Erlien og Anders Lilleby, og professor Øystein Grong.