Nytt produkt: Fjelltelt for friflyt-generasjonen

«Utviklingen av teltet HalfDome er en masteroppgave i industriell design ved NTNU, utført av Ingvild Suorza Svean i samarbeid med Helsport AS. Målet var å utvikle et nytt og funksjonelt fjelltelt som i hovedsak fokuserer på komfort framfor vekt.

Løsningsforslaget er et selvbærende telt tilegnet «friflyt»-generasjonen. Identifiserte problemområder som stenger, bardunering og pakking har fått helt nye løsninger. Hovedkonstruksjonen har takvindu, store inngangsparti og generelt god volumutnyttelse som gir en lys og luftig opplevelse fra innsiden. To store, justerbare dører på innerteltet gir sammen med den store inngangen på ytterteltet god justering av ventilasjon og temperatur. Innerteltet kan dessuten brukes separat på varme sommmerdager.

Teltet har en klar retning som forsterkes ved at det har én åpning, og at bakveggene er tette.

Dette fører til at opplevelsen av å sitte inni blir trygg, og det føles som at man er beskyttet bakfra, men samtidig har godt utsyn.

Det har også blitt lagt vekt på å finne et uttrykk som kommuniserer Helsport-identitet og brukergruppens identitet.