Ny bedrift: VISUALISERER VIRKELIGHET

TerraVision AS tar utgangspunkt i kjent dataspillteknologi. Men firmaet legger ikke til rette for dreping av monstre og leting etter gullskatter på dataskjermen. I stedet tar de deg – for eksempel – med ned på en virkelig havbunn, gjennom en virkelig bygning eller utfor ei virkelig slalåmløype. TerraVision produserer interaktive, virtuelle virkeligheter, basert på faktiske forhold, til bruk i markedsføring eller informasjonsøyemed. – Så kan vi legge inn fortellerstemme, videosnutter, eller hva som helst oppdragsgiveren måtte ønske, forteller gründerne (f.v.) Håvard Sjøvoll, Erik Harg og Roald Høyer-Hansen. De to første tok mastergraden i datateknikk ved NTNU i fjor, mens Høyer-Hansen er utdannet i England og Bergen. Personen i bakgrunnen er en dataanimert plattformarbeider i TerraVisions visualisering av Statoils Tyrihans-prosjekt.