NYE BØKER: Lyse tider for tette neser

Hallvard Ramfjord og Marianne Bjerke: Gode råd er grønne. Eget forlag

 

Du behøver slett ikke tilbringe din tid i en betongørken selv om du er pollenallergiker. Du kan trygt omgi deg med frodige, duftende vekster både ute og inne – bare du vet hvilke. Du kan også bruke planter til å behandle din allergi.

– Dette har Hallvard Ramfjord, biologiforsker ved NTNU og ansvarlig for den nasjonale pollenvarslinga, og Marianne Bjerke fra Norges astma- og allergiforbund, skrevet bok om. Gode råd er grønne beskriver helsepåvirkende egenskaper hos planter, og pollenallergi fra et medisinsk perspektiv. Forfatterne gir en grundig innføring i diagnostikk og mulig behandling av ulike allergier. Vi får også lese om hvordan man kan pynte både inne- og uterom med allergivennlige planter og blomster – både til hverdags og til fest.

– Boka kan bestilles fra Norges astma- og allergiforbunds lokallag i Sør-Trøndelag.