Lommebok på armen

Under UKA i høst ble et nytt betalingsmiddel prøvd ut: Med ei «spesialklokke» på armen gjorde en utvalgt gruppe studenter opp for seg i barene. Studentene Odin Standal og Dag Christoffersen ved NTNU har krysset «køfribrikketeknologien» og egenutviklet programvare. Resultatet er altså en betalingsteknologi som kan gjør at man kan legge igjen bankkort og kontanter hjemme.

I betalingsarmbåndets mikrobrikke setter man inn en sum kroner. Brikken er registrert i ens navn. Ved kjøp trekkes automatisk beløpet fra kontoen. Armbåndet er basert på RFID-teknologi (radio frequency identification). Radiobølger gjør det mulig å identifisere objekter trådløst.

Det nye betalingsmiddelet er utviklet i samarbeid med Accenture, DnB Nor og Uka. 100 studenter prøvde ut teknologien under Uka.