Hybelhus i heltre

  • Publisert 01.10.05

Her ser du verdens høyeste hus der hele bærekonstruksjonen består av fabrikkerte elementer i massivt tre. Aldri før har et så høyt trehus blitt bygd med denne teknikken. Hybelhuset er på fem etasjer og ligger på Svartlamoen, ett av Trondheims gamle industriarbeiderstrøk. De fabrikkproduserte elementene gjorde byggemåten effektiv og reduserte mulige byggefeil. Huset er godt isolert og kledd med ubehandlet malmfuru, noe som gir lave energi- og vedlikeholdskostnader. Kombinert med lave byggekostnader, gjør dette at leiekostnadene er lave.

Boligblokken har vakt internasjonal interesse. Den er tegnet av Geir Brendeland og Olav Kristoffersen, utdannet ved henholdsvis Arkitekthøgskolen i Oslo og NTNU. De ble i september tildelt Norsk Forms pris til unge formgivere, og fikk ros for både de økonomiske, de miljømessige og de formmessige aspektene ved dette prosjektet.