BOKS FOR BREDBÅND

En robust boks eller et kabinett som tåler støv og vann, er lett å montere/demontere og som kan lede varme – det var produktdesignstudent Anders Thomassens masteroppgave i fjor. Boksen skulle huse et radiosystem for trådløst bredbåndsnettverk, utviklet av Trondheimsfirmaet Radionor. Politi, brannvesen og ambulanse er potensielle kunder til teknologien.

Kabinettet er nå i produksjon. Det blir framstilt i aluminium og har et estetisk uttrykk som er inspirert av romfartsestetikk, med store flater, avrundede hjørner og enkle geometrier. Aluminiumens gode varmeledende evner, sammen med kjøleribbene, sørger for at elektronikken får nok kjøling. Som beskyttelse mot støv og fuktighet er det pakninger mellom alle deler av kabinettet (her: oransje). De er en del av produktets visuelle uttrykk.

Thomassen er i dag ansatt som produktdesigner i firmaet VINN design.