NY CD: REQUIEM FOR JØDER, HOMOFILE OG SIGØYNERE

Ståle Kleiberg:

Requiem for the victims of Nazi persecution

Verket er skrevet til minne om dem som måtte bøte med livet på grunn av etnisk avstamming eller seksuell legning under naziregimene i forrige århundre. For å understreke dette har verket en oppbygning som avviker fra den tradisjonelle Requiem-messen. Messen har tre satser i tillegg: tre historier om jøder, sigøynere og homofile. CD-en blir utgitt den 11. september. Samme dag vil verket bli framført i sin helhet i National Cathedral i Washington DC, hvor Martin Luther King jr. ga sin siste tale før han ble drept. Requiemet framføres av Washington National Cathedral Choirs og Washington National Cathedral Chamber Orchestra. Dirigent er Michael McCarthy. CD-en, som blir utgitt i USA og Europa, er generøst støttet av NTNUs rektor. I tillegg til å være komponist er Ståle Kleiberg førsteamanuensis i musikkvitenskap ved NTNU.