Gemini ung: JETBIKERS

Lyden av jetmotor flerrer lufta. Studentene henger rundt
syklene sine og venter. Et øyeblikk – sa vi sykler?

Vi mener selvfølgelig egenkonstruerte jetbiker. Reser, touring, cruising, you name it. Her finnes det meste av doninger du aldri før har sett.

En student i altfor små, spraglete aerobictights står og polstrer knær, albuer og andre vitale organer med skumgummi og gaffa-tape. Ved siden av ham står en flammelakkert, metallisk kreasjon med ligge-løsning.

– Inspirasjonen vår er et Boeing 747-fly, forteller sjåfør og produktutviklingsstudent Andreas Høgstad (23).

Fritidssyssel?

Langt ifra, dette er alvorlige studier! Rett og slett en oppgave for førsteårsstudenter ved NTNU. Her deltar gutter og jenter som skal bli produkt/produksjonsutviklere og informasjons/ kommunikasjonsteknologer.

«Boeing 747 sykkel», som vi kan kalle den, er en 22 kilo tung stålkonstruksjon. Det siste halve året har studentene tenkt, tegnet, sveiset, dreiet og freset.

– Vi har gjort alle beregningene selv. Matte-, fysikk- og kjemikunnskapene har vært i flittig bruk, og det har vært utrolig spennende, forteller Daniel Mohn (20), som også er sivilingeniørstudent i produktutvikling.

Fronten er til og med testet ut i vindtunnel for å finne den optimale aerodynamikken. Resultatet av uker med hardt arbeid står nå på gresset klar til å påmonteres en jetmotor.

– Jeg gruer meg litt, sier sjåfør Andreas.

– For det går jaggu fort… Forbi suser startnummer fire i en heidundrandes fart. Hun klarer ikke svingen og går på trynet foran et gispende publikum.Hvem sa at sivilingeniørstudiet var tørt og kjedelig?