FRA KUNSTAKADEMIET VED NTNU – «DOWNUP»

Noen kunstnere jobber på egen hånd, andre går inn i samarbeid med andre. Masterstudenten Karianne Stensland gjør gjerne begge deler. Hun er en av tre som utgjør den skandinaviske, feministiske kunstnergruppa High Heel Sisters (HHS). Bildene er hentet fra forestillingen «downup», som HHS har opptrådt med i Stockholm og Helsingfors.

Foruten Stensland er også danske Line S Karlstrøm og svenske Malin Arnell med i HHS. Trioen arbeider mest med performance og aksjoner, i det offentlige rom så vel som på typiske kunstarenaer som gallerier og black box.

– High Heel Sisters har som mål å rocke patriarkatet. Derfor er kjønn, makt og humor tematikk vi beveger oss innenfor og undersøker nærmere, sier Karianne Stensland, og legger til at forestillingen «downup» er et eksempel på High Heel Sisters mange fysiske undersøkelser.

– Jeg arbeider med performance, video og foto, og ofte iscenesetter jeg arbeidene mine. Performance er en av de få kunstgrenene som har en utfordrende og direkte kontakt med publikum, og som dermed gir en umiddelbar reaksjon på verket, sier Karianne Stensland.

Les mer om Karianne Stensland:

www.kit.ntnu.no:16080/studenter/karianne/