AMMETID MED STØRRE FRIHET

En ny type stelleveske gir nybakte mammaer større frihet til å farte rundt med babyen. Den kalles Go2 og er utviklet av Ingrid Utne ved Industriell design, NTNU. Det ga henne nylig en pris på 70.000 kroner. Forskningsrådet oppmuntrer mastergradsoppgaver i nyskaping, ved å premiere stundentarbeider som kan bli til business. Utne håper å selge ideen til en produsent av barneutstyr. Forskningsrådet åpnet også pengesekken for et instrument som skal gjøre det lettere å lage nytt tåreløp for pasienter med tette tårekanaler. Jørgen Solstad, også fra Industriell design, fikk en pris på 30.000 kroner som skal brukes til å undersøke muligheten for å kommersialisere ideen. Andreas Ulvestad (t.h.), utdannet ved Energi og miljø, fikk tredjeprisen på 15.000 kroner for å ha utviklet et programverktøy for å optimalisere vaskeintervall og vedlikeholdsrutiner for offshore gassturbiner.