Ny bedrift: SUPERBATTERI FOR MOBIL OG PC

Ny bedrift: Utviklingen av en ny metall-luft batteriteknologi danner bakgrunn for etablering av bedriften Revolt Technologies AS. Denne teknologien er en hybridløsning som kombinerer elementer fra klassisk batteriteknologi og brenselcelleteknologi, og gir grunnlag for å produsere batteri til blant annet mobiltelefoner, digitale kamera og bærbare pc-er.

Et slikt batteri gir fem ganger så mye strøm til mobilen som dagens batteri. SINTEF har gjennom sin Innovasjonsmotor utviklet en forretningsplan for selskapet, og har invitert ventureselskapet Viking Venture til å delta som investor i det nye selskapet. Bedriften vil ved etablering ha to ansatte: Trygve Burchardt (bildet), som tidligere var forsker ved SINTEF, og Nils Kristian Nakstad, som vil tiltre som administrerende direktør.