fabrikkpipe

CO2-fri gasskraft allerede mulig

Teknologien for CO2-fri gasskraft er klar og kan benyttes allerede, fem til ti år tidligere enn antatt. Et pilotanlegg kan, ifølge Gassteknisk senter ved SINTEF og NTNU, stå ferdig om 3,5 år.

Kostnadene for CO2-rensing har tidligere vært anslått til

20-25 øre per kWh. Forskningsresultatene tyder nå på at en prisreduksjon på 50 prosent er mulig.

– Norge er allerede i førersetet innen CO2-fri gasskraft på den internasjonale arena. Vi bør også være de første som realiserer teknologien med et pilotanlegg. Venter vi, kan vi miste andeler i et framtidig marked, og arbeidsplasser, fordi kapitalsterke forskningsaktører innen både EU og USA forsker på tilsvarende teknologier. Vi må få merverdi ut av forskningen og få den utprøvd i pilotprosjekter, sier seniorforsker Nils Røkke ved SINTEF Energiforskning.