Mison fikk Europas gjeveste IT-pris

Trondheimsfirmaet Mison fikk nylig den mest anerkjente prisen for årets IT-produkt i Europa.

Mison var en av tre vinnere som er plukket ut blant 294 nominerte nyskapere. Prisen betyr ære, berømmelse, og 200 000 Euro. Det vil si 1,6 millioner kroner – hver. Prisen får Mison for å ha utviklet et ultralyd-basert navigasjonssystem for hjernekirurger.

– For oss kan dette sammenlignes med å få en Oscar. Mison er et resultat av samarbeid mellom SINTEF Unimed, St Olavs hospital i Trondheim og Det medisinske fakultet ved NTNU, så dette er en skikkelig oppmuntring for fagmiljøene, sier Åge Grønningsæter fra Mison.

For Mison betyr ikke prisen bare penger i kassa. Den har også stor markedsføringsverdi, noe som trengs nå som Mison skal ut å hente mer kapital til produksjonen. Etter lang tid med utvikling, er de første kommersielle navigasjonsapparatene sendt ut. Statistikken viser at den gjennomsnittlige IST Grand Prize-vinneren skaper 25 nye jobber hvert år, og dobler omsetningen annethvert år. Mison har som ambisjon og mål å ha en omsetning på 200 millioner om fire år.