SINTEF digital

Laste ikon
LASTER INNHOLD
Ung dame med langt hår er fotografert fra siden/bakfra på arbeidsrom hjemme der hun sitter ved et skatoll og skriver på en pc. I forgrunnen til høyre ses en grønn plante i en krukke.
KRONIKK

Leve hjemmekontoret

Flere selskap hopper av verdens største eksperiment: hjemmekontoret. Men det er ikke så lurt, viser ny forskning.

KOLS-pasient

Avslører sykdom gjennom pusten din

Norske forskere jobber med å utvikle utstyr som skal oppdage biomarkører i pusten. Dette kan bidra til å oppdage symptomer som KOLS raskere, og endre livet til millioner av mennesker som lider av sykdommen.

KORTNYTT

Ny norsk satsing på kvanteteknologi

Kvanteteknologi gjør det mulig å løse langt mer komplekse beregningsutfordringer enn vanlige datamaskiner, blant annet innenfor områder som materialutvikling, medisin og optimering.

Hvor varm blir en brannkonstabel?

Brannkonstabler driver hardt fysisk arbeid samtidig som de utsettes for stor varmepåkjenning. Nå vet vi mer om hva som skjer med temperaturen i kroppen under en røykdykkerinnsats.

Her ser vi fysioterapeut Håvard Haglo og treningsfysiolog Randi Solberg Lie i gang på treningssenter.

Vil forbedre resultatene av hjemmetrening med KI-app

Pasienter med multippel sklerose (MS) og Parkinson kan bli bedre om de trener med høy intensitet, fordi det aktiverer nervesystemet og gir økt styrke. Nå utvikler forskere en app som skal gjøre treningen mer effektiv på hjemmebane – med telefonen som personlig trener.

 

Deep fake, AI and face swap in video edit. Deepfake and machine learning. Facial tracking, detection and recognition technology. Digital identity interchange. Computer software mockup. Fraud picture.

Deepfake truer tilliten i samfunnet

Kan vi stole tekst og bilder i framtida? Deepfake brukes til uskyldig moro – men også til å påvirke velgere i verdens mektigste land.

Mekking i regi av DRIVE Norge

Mekker seg til en bedre hverdag

Unge som har en vanskelig oppvekst og sliter kan ha stor nytte av å mekke og skru, viser forskning. For noen blir det et vendepunkt i livet.

Jordbærhøsting ved hjelp av sensorteknologi. To forskere inspiserer resultatet av sensorens vurdering.

Sensor avslører når jordbæra er best

Mens jordbærbonden sover, kjører en robot rundt og skanner alle bærene. Neste morgen forteller roboten hvor søte jordbærene er – og når det er lurt å plukke dem.