Medisineren Ben Goldacre er en av foredragsholderne som deltar under The Big Challenge. Han er blant annet kjent fra spalten "Bad Science" i The Guardian. Foto: Ben Goldacre

NTNUs nye vitenskapsfestival er lansert

Elleve av totalt 25 foredragsholdere er i boks. Det blir tre kvelder med konserter. Fredag 7. desember legges festivalpassene ut for salg. 

NTNUs nye vitenskapsfestival heter The Big Challenge

 For aller første gang skal Solsiden i Trondheim bli brukt som konsertarena. I dag er første slipp av artister og foredragsholdere.

– Vi ønsker å lage en internasjonal vitenskapsfestival. Nå begynner vi å glede oss skikkelig. Neste år blir den første i rekken av flere i årene som kommer. Til å være nybegynnere synes vi at vi ligger godt an, sier Bjarne Foss, prorektor for forskning og formidling ved NTNU.

Kampen om sannheten

The Big Challenge arrangeres av NTNU 16. – 19. juni 2019, og er for alle som er nysgjerrig på framtiden.

Verdensledende forskere, artister, kunstnere og meningsbærere kommer til Trondheim. Medisiner Ben Goldacre, futuristen Amy Webb, artisten Sting og varsleren Edward Snowden er noen av dem.

Under festivalen skal de forklare, diskutere og utfordre seg selv og publikum på hvordan vi bør påvirke fremtiden – og hvordan fremtiden vil påvirke oss. Sannhet, framtidens teknologi og hva vi skal gjøre for en bærekraftig framtid er tema som vil prege programmet.

Helhetlig opplevelse

– Det blir en kompakt og opplevelsesrik festival med interessante foredrag, opplevelser og musikk fire dager til ende, sier Foss.

Vitenskapsdelen av programmet skal i hovedsak foregå i Olavshallen.

– Vi ønsker at folk flest skal ta vitenskap inn i livet og hverdagen sin for å ta gode valg både for seg selv og samfunnet vi lever i, sier Foss.

Prisen for et festivalpass med alle foredrag og alle konserter er kr. 3700,-. For studenter og ungdom blir prisen 3300,-. Alle unge kan også delta under konsertene.

Neste slipp i februar

NTNUs fagmiljø bidrar sterkt i hvem som skal inviteres til festivalen.

– Vi oppfordrer folk til å sette av datoene allerede nå. I februar håper vi å ha hele rekken av foredragsholdere klar, sier Foss.

Det blir et tilbud til skoleelever under festivalen, og informasjon om innholdet vil bli klart på et senere tidspunkt.

Les mer om festivalen her.