Ingrid Helene Håvik. Foto: Kristin Slotterøy/NTNU

NTNUs nye ambassadør

Komponist og artist Ingrid Helene Håvik har bakgrunn fra NTNU.

NTNU-AMBASSADØR: Artist og komponist Ingrid Helene Håvik er kåret til årets NTNU-ambassadør 2017/2018.

Hun kommer rett fra besøk hos Conan O’Brien og lansering av samarbeid med Stargate i USA. Juryens begrunnelse for prisen er basert på Håviks kunstneriske virke siden hun gikk ut av Jazzlinja ved NTNU for sju år siden.

Begrunnelse fra juryen

«Årets prisvinner har skrevet seg inn i norsk musikkhistorie som en låtskriver og artist av internasjonalt format allerede før fylte 30 år. Hun tok avsluttende eksamen ved Jazzlinja på NTNU i 2010 og har siden hatt en svært produktiv karriere med fire albumutgivelser og aktiv turnévirksomhet.

«Silent Treatment», som ble utgitt i 2014, førte til kommersielt gjennombrudd og satte rekord ved å befinne seg i 120 uker på rad inne på VG-lista. For utgivelsen mottok Highasakite Spellemannprisen som «Årets popgruppe», mens vår prisvinner fikk den høyt hengende prisen som «Årets komponist». Bandet vant også Spellemannprisen som «Årets popgruppe» i 2016, da for deres tredje album «Camp Echo».

Highasakite har i de senere år turnert i USA, Europa og Australia og når stadig større publikum, samtidig som det kunstneriske prosjektet er i kontinuerlig utvikling. Våren 2017 er blant annet brukt til å spille for et utsolgt Oslo Spektrum og til å arbeide med nytt materiale. Vi gleder oss til å følge denne grensesprengende utøveren videre.

Det er en stor glede for juryen å utnevne artist og komponist Ingrid Helene Håvik til årets NTNU-Ambassadør 2017/2018.»