Rektor Gunnar Bovim fikk møte noen av studentene som hadde best karakterer fra videregående. Til sammen kommer disse sju studentene med 132 seksere. Kristian Løvland fra Mysen (18 seksere), Jenny Wingyen Leung, også fra Mysen (17 seksere), Jesper Vik (11 seksere), Brede Sørøy fra Holmestrand (22 seksere), Sophia Sung fra Horten (17 seksere), Vegard Gjerde Buset fra Spjelkavik (25 seksere) og Jacob Rise fra Rana (22 seksere). (Trykk på bildet for å gjøre det større.)

132 seksere på ett bilde – og 37 til

Tirsdag var det immatrikulering ved NTNU. Mange studenter kommer med svært gode resultater fra videregående skole.

IMMATRIKULERING: Noen av dem med flest seksere møtte til en fotoseanse med rektor Gunnar Bovim i forkant av immatrikuleringen 16. august.

Felles for flere av dem er at de også vil til Trondheim på grunn av studiemiljøet. Det går rykter om at byens 33.000 NTNU-studenter gjør studentlivet til noe mer enn et sted å studere. Det er så klart sant. Også NTNU i Gjøvik og i Ålesund har hatt svært god søkning i år.

Vegard Gjerde Buset fra Spjelkavik gikk ut med 25 seksere av 25 mulige. Han skal bli lektor.

– Faren min gikk ved NTNU. Jeg har også hørt om volleyballmiljøet her, sier Buset, som selv er en svært habil volleyballspiller. Han var dessuten i Trondheim i fjor, og fikk da et innblikk i forholdene.

Jesper Vik fikk med seg 11 seksere fra videregående. Han vil studere arkitektur.

Jacob Rise fra Rana hadde 22 seksere fra videregående. Han skal studere industriell økonomi.

Brede Sørøy fra Holmestrand skal også studere industriell økonomi og teknologiledelse. På videregående ble det 22 seksere.

Sophia Sung fra Horten hadde 17 seksere. Hun skal studere medisin.

Kristian Løvland fra Mysen fikk 18 seksere, og skal dra nytte av det ved å studere kybernetikk og robotikk.

Mot stappfulle busser er det umulig å helgardere seg på immatrikuleringsdagen. Susanne Bjorvand og Matias Sivertsvik kom derfor for sent til møtet med rektor, men med henholdsvis 12 og 25 seksere vil de nok klare seg godt likevel.

Mot stappfulle busser er det umulig å helgardere seg på immatrikuleringsdagen. Susanne Bjorvand og Matias Sivertsvik kom derfor for sent til møtet med rektor, men med henholdsvis 12 og 25 seksere vil de nok klare seg godt likevel.

Jenny Wingyen Leung fra Mysen bruker de 17 sekserne fra videregående til å komme inn på studier i marin teknikk.

Susanne Bjorvand fra Askim gikk ut med 12 seksere, 11 femmere og en firer. Hun begynner ved profesjonsstudiet i psykologi.

Matias Sivertsvik fra Stavanger hadde også seksere i alle fag, altså 25. Han bestemte seg for Industriell kjemi og bioteknologi.

Rektor Gunnar Bovim ved NTNU vil ikke skremme folk med lavere snitt fra videregående enn disse fra å søke seg til universitetet:

– Jeg vil understreke at du slett ikke trenger å ha bare seksere for å komme inn på NTNU, selv om kravene er høye til mange av våre studier. NTNU har alltid hatt sterk tiltrekningskraft på de beste studentene, og det er veldig hyggelig. Det at de beste hodene kommer til NTNU, gjør oss til et enda bedre universitet. Vi jobber hardt hver dag med å utvikle studietilbudet og øke kvaliteten på utdanningen. Det skylder vi både denne gjengen og alle de andre studentene våre, sier rektor Bovim.

Til immatrikuleringen var rundt 7200 nye studenter og 1000 utvekslingsstudenter invitert i Trondheim. I tillegg skal rundt 1300 begynne ved NTNU i Gjøvik og nær 550 i Ålesund.