Linn Halvorsrød (t.h.) og jurymedlem Nancy Mauro-Flude, assisterende professor ved Kunstakademiet. Foto: Amalie Marie Selvik/Trøndelag Senter for Samtidskunst
Linn Halvorsrød (t.h.) og jurymedlem Nancy Mauro-Flude, ass. professor ved Kunstakademiet.
Foto: Amalie Marie Selvik/Trøndelag Senter for Samtidskunst

Eventyr-verk ga stipend og status

Linn Halvorsrød ble utnevnt til årets NTNU-kunstner under åpningen av Trøndelagsutstillingen.

Under den trønderske høstutstillingen, Trøndelagsutstillingen, er det de fem siste årene blitt utnevnt en NTNU-kunstner. Det innebærer et stipend på 20. 000 kroner. I tillegg åpner utnevnelsen opp for samarbeidsprosjekter med NTNU, blant annet har det vært tradisjon at NTNU-kunstneren diplomet til doktorpromosjonen.

Årets kunstner, Linn Halvorsrød, har Master of Art fra Kunstakademiet ved NTNU, og arbeider som kunstner i Trondheim. Hun ble antatt på Trøndelagsutstillingen med den den ti meter lange fargesprakende tegningen «Eventyr». Det var dette verket som gjorde at utvelgelseskomiteens valg falt på Linn Halvorsrød.

Deler av Linn Halvorsrøds ti meter lange tegning "Eventyr".  Foto: Amalie Marie Selvik/Trøndelag Senter for Samtidskunst

Deler av Linn Halvorsrøds ti meter lange tegning “Eventyr”. Foto: Amalie Marie Selvik/Trøndelag Senter for Samtidskunst

Utvelgelseskomiteens begrunnelse: «The artwork Eventyr is awarded the NTNU artist for 2015/6. The jury notes the work exhibits an unusually exuberant facility and energetic handling of material without affectation or pretense. An ingenuous freedom is conveyed by the artist Linn Halvorsrød and her vigorous use of form and colour is most immediately evident. The atypical faerie tale landscape is also one of the distinctive features guiding and enchanting the viewer out of these new dark ages that we currently are imbued with.»

Utvelgelseskomiteen består av årets jury til Trøndelagsutstillingen, kunstnerne Helga Bøe, Kjetil Kausland og Erlend Leirdal, samt Nancy Mauro-Flude, nytilsatt ass. professor ved KiT og Eirik Lian fra Kommunikasjonsavdelingen ved NTNU.