cd

NY CD: Briljant på bestilling

  • Publisert 01.06.11

«Morning Songs» er musikk som Trondheim Jazzorkester bestilte av bassisten og komponisten Per Zanussi til en konsert i 2008.

NY CD Briljant på bestillingTrondheim Jazzorkester & Per Zanussi: «Morning Songs»

Trondheim Jazzorkester (TJO) utforsker jazzens grenseland blant annet gjennom å skifte musikere og komponist fra prosjekt til prosjekt.

«Morning Songs» er musikk som TJO bestilte av bassisten og komponisten Per Zanussi til en konsert i 2008. Musikken har så blitt foredlet i studio året etter. Zanussis komposisjoner beskrives som søkende, briljante og lyriske.

TJO er nært knyttet til Jazzlinja ved NTNU, noe også denne utgivelsen viser. Zanussi er utdannet ved Jazzlinja ved NTNU, og flere av hans 13 utvalgte musikere til denne platen er også utdannet ved NTNU. TJO ble fra 2007 løftet fram som det første nasjonale store jazzensemble med fast statsstøtte. Platen får terningkast fem av flere av landets store aviser.