NYE BØKER: Seksuelle overgrep mot utviklingshemmede

Marit Kvam: Pass deg, Line!

Lydbokforlaget

 

Forfatter og forsker Marit Hoem Kvam på SINTEF Teknologi og samfunn har lang erfaring fra arbeid med utviklingshemmede barn og ungdom. Hun har funnet at barn med funksjonsnedsettelser er langt mer utsatt for overgrep enn funksjonsfriske barn, samtidig som overgrepene sjelden blir avdekket.

Boka forteller om Line, 20 år, som bor i egen leilighet og greier seg bra alene. Når hun treffer en hyggelig mann på kjøpesenteret, husker hun hva mamma har sagt om ikke å snakke med fremmede. Men han er hyggelig, tilbyr seg å kjøre henne hjem og får lov til å bli med opp i leiligheten, og etter en stund er han en farlig mann.

Boka er utgitt som bok og lydbok sammen, slik at man kan velge å lese, lytte eller begge deler samtidig. Både språk, handling, inndeling og layout er tilpasset funksjonshemmede.