Finalist i prestisjekonkurranse

  • Publisert 01.11.01

Det norske firmaet Mison AS er en av de tyve finalistene i årets prestisjetunge konkurranse om å vinne en av tre «European Information Society Technology Grand Prize» på 200 000 Euro for det beste IT-produktet i Europa.

De tyve finalistene er valgt ut blant 294 innovative bedrifter og institusjoner fra 26 land. Mison AS er internasjonalt anerkjent for sin forskning på og utvikling av produkter for ultralydveiledet kikkhullskirurgi. Mison AS får prisen for SonoWand, et patentert ultralydbasert navigasjonssystem for hjernekirurgi. Produktet lanseres nå i Europa. Dannelsen av Mison AS er et resultat av samarbeidet i en tverrfaglig gruppe som omfatter SINTEF Unimed, Regionsykehuset i Trondheim og Det medisinske fakultet ved NTNU. Bedriften ble opprettet i oktober 1998 av Åge Grønningsæter og Atle Kleven, som begge har sin bakgrunn som forskere i SINTEF Unimed, og selskapet har nå 14 ansatte.