Vil erobre verden med ny app

En ny mobilapp fra NTNU-studenter er på vei ut i verden.

Utvikling av mobilapper er blitt populært blant NTNU-studenter, ikke minst fordi flere studenter har hatt stor suksess med sine apper. Både Fun Run og Mattilbud-appen har sitt utspring i AppLab NTNU.

Nå er en ny app på vei ut i markedet, og sivilingeniørene bak appen har ambisjoner om at den skal slå gjennom internasjonalt og nå millioner av brukere.

Ideen til markedsplass-appen «tise» dukket opp når kjøp/salg/bytte-grupper dukket opp på Facebook i 2013. «Tise» er en forkortelse av ordet det engelske ordet for annonsering: advertise.

– Vi ønsket å lage annonser som så fine ut, og samtidig gjorde det lettere for folk å legge ut en annonse på flere Facebook-grupper samtidig, forteller Axel Franck Næss til Adressa.no.

Med «Tise» kan du ta opptil fire bilder med mobilkameraet av gjenstanden du skal selge. På det første av disse bildene kan brukeren velge sitt unike «Tise-design» der den viktigste informasjonen presenteres direkte oppå bildet. Annonsen kan dermed legges ut på alle slags Facebook-grupper som du velger. Bildet vil inneholde en link til en nettsider der det står mer informasjon om gjenstanden du har ute for salg.

Sivilingeniørstudentene Ole-Magnus Røysted Aker, Axel Franck Næss, Odd Fredrik Mørch Rogstad og Eirik Frøyland Rime ved NTNU har brukt 4000 arbeidstimer på å utvikle mobilapplikasjonen «Tise». Nå håper de at den slår an.