En ny bro. Foto: NTNU

Broen – krim eller karriere?

Kronikk publisert 20.01.14

Denne høsten har vi fått en ny bro på NTNU. Men det handler ikke om Saga Norén og den dansk-svenske kriminalserien på begge sider av Øresundsbroen.

Nei, det handler om broen mellom studentene på NTNU og nasjonalt- og internasjonalt arbeidsliv. Dette skriver prorektor for nyskaping Johan Einar Hustad i rektoratets blogg.

Bridge NTNU er en nettside som kobler NTNU-studentene og arbeidslivet. På Bridge NTNU kan arbeidsgivere lage en profil og sikte seg inn på den studenten de trenger som arbeidskraft, eller til å løse en praktisk oppgave. Studenter kan jakte på drømmejobben eller en god oppgavesamarbeidspartner. Samarbeidet må starte tidlig. En ekstern oppdragsgiver til masteroppgaven kan være starten på en spennende karriere.

Bridge NTNU ble lansert i oktober. Over 1300 studenter har meldt seg så langt. Det har også over 100 arbeidsgivere.  Målet til neste år er å firedoble denne aktiviteten. Arbeidsgivere som Coca Cola, Amnesty International, Google, Shell, CERN og Siemens har registrert seg. Spennet i arbeidsgivere sier noe om bredden av studier ved NTNU. NTNU har også et internasjonalt mandat, og prosjekter i utlandet er populære blant studentene.