Manet til middag?

Maneter fra Trondheimsfjorden kan vise seg å bli eksportvare og menneskeføde. Den kinesiske NTNU-professoren Keshing Wang står bak et prosjekt i Verrafjorden i Nord Trøndelag som vil undersøke dette. I Asia er maneter regnet som helsemessig riktig mat og en delikatesse, og markedet er ubegrenset.

Siden det befinner seg rikelig av den spiselige maneten Periphylla i Atlanterhavet, vil man undersøke mulighetene for å etablere en ny norsk industri. SINTEF vil som et første trinn i utviklingen av en ny næring kartlegge hvor mye av sorten som befinner seg i Trondheimsfjorden. Maneten som kan leve på 7000 meters dyp i havet, regnes som en konkurrent for fisk og kan med fordel høstes, mener biologene.

Firmaet Su San på Frøya, eid av blant andre «Nudel-Lee», deltar i prosjektet.