NY BEDRIFT: Design for folk flest

NY BEDRIFT: De studerte sammen ved NTNU og lekte med tanken om eget firma. Nå, et par år senere, har firmaet Kadabra produktdesign flyttet inn ved Leiv Eriksson Senter Inkubator i Trondheim. Forretningsideen til de fire industridesignerne er både konsulentvirksomhet og gründeraktivitet. Kadabra har allerede mange oppdrag. For Ørsta Stål har de utviklet sykkelstativet «Løv». Det er nå under produksjonstilpasning og vil dukke opp i norske byer neste år. Vanligvis er sykkelstativer formet uten særlig tanke på det estetiske, man bare bøyer noen stålrør. – Vi har latt oss inspirere av naturen og lot sykkelstativet «vokse opp» av brusteinene. Stativet har også gummierte støtteflater for å unngå riper på syklene, forklarer Espen Jørgensen (t.v.). Kadabras tre andre ansatte er Carl André Nørstebø (t.h.), Carl-Gustaf Lundholm og Jørgen Solstad.