Fra Kunstakademiet ved NTNU – «Sky Bar – Extreme Makeover»

Studentene ved Kunstakademiet i Trondheim (KiT) har sin egen «Sky Bar» i sjette etasje.

I mange år har studentene hatt lyst til å gjøre noe med den noe irriterende blåfargen på veggene. Masterstudenten Mikael Nesse Nilsson var den som gjorde noe med det og dekket til alle veggene med parkett, bobleplast, tapet, kartong, liggeunderlag og annet containerrask. Innpakningen av rommet var Nilssons bidrag til en semesterutstilling på KiT.

– Det er noe mellom collage og installasjon, sier Nilsson om sin del av utstillingen.

Navnet på utstillingsbidraget, «Extreme Makeover», er hentet fra den omstridte amerikanske reality-serien hvor deltakerne frivillig gjennomgår store forandringer i håp om at de skal bli penere.

Siden jeg ikke spurte noen om lov til dette, har jeg brukt teip slik at det raskt går an å ta ned installasjonen. Vi får se om jeg blir bedt om å ta det ned, eller om folk vil la det være på. Kanskje ramler det ned av seg selv, sier Nilsson, som til vanlig arbeider mest med maleri.