Raskere vei til nye medisiner

Når nye farmasøytiske preparater skal prøves ut klinisk, er de kjemiske testprosedyrene svært tidkrevende. Når så kun ett av ti preparater som har kommet så langt, viser seg å være brukbart, blir det mye bortkastet tid.

Lorenzo Williams ved SINTEF Kjemi vant en av Venture Cups førstepriser med en forretningsidé som kan føre til at testprosedyrene for nye medisiner kan effektiviseres.

Ideen går ut på at en «verktøyboks» for kjemiske undersøkelser og syntese kombineres med ekspertteam der alle aktuelle profesjoner deltar. Alt arbeid foregår samme sted slik at det blir en raskere overgang fra oppdagelsesfase til utviklingsfase. Informasjonen som genereres, vil dermed være mer omfattende og av høyere kvalitet enn nå, og dette vil gi bedre beslutningsgrunnlag for hvilke preparater som skal få videre til kliniske tester.