Den berømte fysikeren Stephen Hawking er en av vitenskapsstjernene som kommer til Trondheim når Starmus-festivalen går av stabelen 18 – 23 juni. Nå er det mulig å kjøpe festivalpass. Foto: Starmus

– Stephen Hawking gleder seg til å komme til Trondheim

Det blir første gang den berømte fysikeren Stephen Hawking besøker Norge, og han ønsker å holde foredrag for sitt største publikum noensinne. Astronauten Buzz Aldrin og syv nobelprisvinnere er noen av de totalt 28 vitenskapsstjernene som skal delta under Starmus i Trondheim.

– Stephen Hawking gleder seg til å delta på Starmus. Det blir hans første besøk i Norge, sier Garik Israelian, grunnleggeren av Starmus-festivalen.

Stephen Hawking er en av forskerstjernene som kommer til Trondheim når Starmus-festivalen går av stabelen 18 – 23 juni i år. Da blir det mulig for hvem som helst å få med seg populærvitenskapelige foredrag av syv nobelprisvinnere, syv astronauter, der tre har vært på månen og totalt 28 foredrag. Astronauten Buzz Aldrin, som var det andre mennesket på månen, er en av astronautene som kommer.

Enkeltbillett til Hawking

Det er ennå ikke bestemt hvor Hawking skal holde sine foredrag når han er i Trondheim, men han ønsker å holde foredrag for sitt største publikum noensinne. Han har tidligere holdt foredrag for 8000 personer. I tillegg er det lagt planer om at Stephen Hawking skal delta i flere sammenhenger under den seks dager lange vitenskapsfestivalen.

Det er lagt ut billetter, og alle i Norge kan kjøpe Trondheimspass som koster fem tusen kroner. Da kan man høre alle foredragene, inkludert Stephen Hawking, og det vil også bli konserter. Det vil trolig ikke bli solgt enkeltbilletter til noen andre foredrag enn Stephen Hawking. Hvis man vil ha med seg Buzz Aldrin, Brian Eno eller noen av vitenskapsstjernene må man kjøpe festivalpass. Det er totalt 500 Trondheimspass tilgjengelig. Det er rabatterte billetter for studenter og elever, og frem til 31. mai er prisen for et festivalpass 3200 kroner.

De ordinære billettene er dyrere, og kommer også til å stige i pris etter hvert som festivalen nærmer seg.

Plass til 3500 tilhørere

Hovedarenaen for de vitenskapelige foredragene blir Trondheim spektrum. Der er det plass til 3500 tilhørere. I tillegg har Starmus reservert en kvadrant på torget til arrangement rettet mot befolkningen i byen og regionen.

Festivalen i Trondheim blir første gang Starmus inkluderer et lokalt program på en slik måte. Tidligere år har festivalen blitt holdt på Tenerife.

I år blir det et historisk møte på scenen når tre månelandere for første gang skal opptre sammen.