Rektor Gunnar Bovim ble tildelt topplederprisen. Foto: NTNU

Topplederpris til NTNUs rektor

Dataforeningen har gitt topplederprisen til NTNUs rektor Gunnar Bovim.

ROSING-PRISENE: Onsdag 25. november samlet IT-Norge seg for å hylle de best blant de beste på Dataforeningens utdeling av Rosing-prisene 2015. De tildeles folk som har gjort seg bemerket i det norske IT-miljøet.

NTNUs rektor Gunnar Bovim ble tildelt én av prisene, nemlig topplederprisen.

I begrunnelsen fra juryen heter det følgende:

«Vinneren leder en institusjon som har fremskaffet 2 Nobelprisvinnere i medisin, som igjen benytter seg av avanserte medisinskfaglige analyseverktøy og «big data» for å oppnå verdensomspennende anerkjennelse.

Vinneren leder en institusjon som utdanner hvert år en stor mengde ingeniører innen realfag og IKT. Vinneren leder en institusjon som er et «arnested» for knoppskyting og grunderbedrifter innen data. Mange av dem har gjort stor suksess (eksempler som Fast, Q-Free, berøringsskjermer til mobil, osv osv.)

Vinneren er er forkjemper for å sette søkelyset på utdanning innen IKT og realfag, noe Norge trenger for å utvikle ny industri.

Vinneren leder en foregangsinstitusjon for samarbeid mellom akademia og næringsliv.

Vinneren har en særdeles høy popularitet innad i institusjonen.»

Bovim deler topplederprisen med Kjell Rusti i SopraSteria.  Hans takkevideoen vises her.

Årets hederspris gikk til Trygve Mikkjel Heyerdahl Reenskaug, norsk informatiker og professor emeritus ved Institutt for  informatikk ved Universitetet i Oslo. Han er kjent som mannen bak model-view-controller-prinsippet for programvarearkitektur.

De andre prisene ble fordelt slik:

Årets IT-Direktør: Karl Olav Wroldsen, Skatteetaten.

IT-Sikkerhetsprisen: Crypho.

Årets Girl Geek: Lær Kidsa Koding (LKK).

Markeringsprisen: Per Morten Hoff, @permortenhoff IKT Norge.