Morgendagens arkitektur

Årets masterutstilling for NTNUs arkitektstudenter viser et stort spenn innen valg av tema – med noen røde tråder som går igjen i de 17 prosjektene.

– Vi ser at flere har valgt å lage prosjekter rettet mot bestemte brukergrupper, og flere har jobbet med problematisering rundt turisme og næringsliv. Ellers har vi sett en trend med moskéer i de siste årenes masterutstillinger. Denne utstillingen rommer to forslag til ny moské i Trondheim, sier Bjørn Otto Braaten, programrådsleder for arkitektstudiet.

Ett av prosjektene «T’aint what you do (IT’S THE WAY THAT YOU DO IT)» diskuterer hvordan arkitektur kan brukes som utviklingsverktøy i sosiale prosesser. Bak det står Alexander E. Furunes og Ivar K. V. Tutturen, kjent for studiesenteret i Tacloban på Filippinene som ble ødelagt av tyfon, og som NTNU har gitt sin julegave til ansatte for å gjenoppbygge.

Andre temaer fra utstillingen formgivningsprosjekter knyttet til vakre naturperler. «Bulder» av Thov Sanden viser hvordan en kan legge til rette for buldring i Nord-Europas største grotte i Vingsand i Osen kommune.

Les mer om utstillingen som åpner torsdag kveld.